Annons

Bullerskydd på Föreningsgatan

Det är för mycket buller och avgaser på Föreningsgatan. Det tycker två boende som i en skrivelse till kommunen vill att bullerskydd sätts upp.
Skurup • Publicerad 5 maj 2003

De boende skrev redan i höstas och påtalade behovet av bullerskydd, men eftersom inget har hänt skriver de igen. Bland annat undrar de om den utlovade bullermätningen genomförts. Åtgärden att måla 50 på Föreningsgatan för att på så sätt få bilisterna att hålla hastigheten anser de varit i stort sett helt verkningslös. Sedan den föregående skrivelsen har situationen också delvis förändrats eftersom kommunen tagit bort stora delar av den plantering som fanns mellan Föreningsgatan och fastigheterna väster om. Något brevskrivarna anser ha ökat såväl bullret som mängden avgaser som tränger in i fastigheterna.

Karin Jansson karin.jansson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons