Annons

De förbereder årets konsert

Skurup • Publicerad 5 november 2006
Lina Åkerberg och Douglas Svensson från Svedala tillsammans med Melinda Sjögren och Alexander Nilsson från Skurup i marknadsföringsgruppen är ett exempel på hur man jobbar tillsammans över gränsen. bild: Sprisse Nilsson
Lina Åkerberg och Douglas Svensson från Svedala tillsammans med Melinda Sjögren och Alexander Nilsson från Skurup i marknadsföringsgruppen är ett exempel på hur man jobbar tillsammans över gränsen. bild: Sprisse NilssonFoto: 
Jonas Snäckmark, även känd som Snäckan. Bild: HENRIK MONTGOMERY
Jonas Snäckmark, även känd som Snäckan. Bild: HENRIK MONTGOMERYFoto: 

Den första december brakar det loss i Skurupshallen.

Då är det dags för Vinterrock med Advance patrol, Gonza, Bulldogs och Idol-Snäckan, samt en lång rad lokala band.

Annons

Sedan i somras har ett 30-tal ungdomar från Skurup och Svedala jobbat med att få ihop den stora konserten. Allt jobb har ungdomarna gjort själva uppdelat i olika arbetsgrupper.

Just nu finslipar man på detaljerna inför galan mot våld och droger. Allt är drogfritt och de som är påverkade kommer att avvisas. Även banden portas om de har tagit något otillåtet.

Man har en budget på 80 000 kronor och hoppas på sponsring från fler i Skurup och Svedala.

– Vi kommer att få stöd av Sparbanken men hoppas på fler, säger Linda Ståhl i gruppen som arbetar med sponsring.

Biljetterna som kommer att kosta 80 kronor i förköp och 100 vid entrén släpps den 15 november. Och man hoppas på en fullsatt Skurupshall med över 1 000 personer.

Gert Ljungqvist

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons