Annons

Delade åsikter om mast i Örmölla

Skurup • Publicerad 26 januari 2006

Alla grannar till den omtvistade mobilmasten vid Skivarpsån vill inte ha bort den.

Det påpekar Örmöllabon Hans Viklund med anledning av gårdagens artikel om de grannar som vill att kommunen ska agera för att masten ska tas ner snarast, trots att frågan om ersättningsmasten inte är löst än.

Annons

Hans Viklund bor omkring 75 meter från masten – närmare än de grannar som skrivit till kommunen – men anser inte att masten är något problem. – Jag tycker det är okej att masten står där den gör. Om man inte har några master kan man ju inte heller ha mobiltelefoner.

Att Vodafones mobilmast nu ska tas ner, oavsett när det blir, beror på att det råder strandskydd i området vid Skivarpsån, något som kommunen missade i samband med att bygglov beviljades för masten för fem år sedan.

Men att masten skulle inskränka på möjligheterna till rörligt friluftsliv i området vid Skivarpsån vill Hans Viklund inte hålla med om.

– Dels tar den inte mycket plats och där finns redan ett pumphus, dels utnyttjas marken vid masten väldigt sällan för något friluftsliv.

Ulrika Wangel

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons