Annons

Familjehälsans lokaler invigdes

I går hölls den officiella invigningen av Familjehälsans nya lokaler i Rydsgård. Runt 80 personer hade tackat ja till inbjudan och bland gästerna fanns såväl regional som lokala politiker, kommunala tjänstemän och representanter från Familjehälsan.
Skurup • Publicerad 7 februari 2003
Familjehälsans chef Rona Rosendahl stod i centrum när de nya lokalerna invigdes i går. BILD: BASS NILSSON
Familjehälsans chef Rona Rosendahl stod i centrum när de nya lokalerna invigdes i går. BILD: BASS NILSSONFoto: 

I centrum för all uppmärksamhet stod Familjehälsans chef Rona Rosendahl. - Jag vill verkligen tacka all personal som varit helt fantastisk och stått ut i de provisoriska lokalerna, sa hon och fick därefter ta emot en rad presenter och tacktal. Från Skurups kommun kom en tavla med ett fotokollage av barn från Rydsgård och Skivarp. - På förvaltningen känner vi att det är ett mycket gott samarbete med båda vårdcentralerna, betonade biträdande förvaltningschef Birgitta Jönsson när hon räckte över tavlan. En dag som denna var också all politisk oenighet glömd. När beslutet om att privatisera delar av sjukvården i Skurup togs i april 2000 var Gertrud Ekman (s) mycket kritisk. I går var tonläget ett annat. - Man måste skilja på verklighet och retorik. Nu måste vi alla jobba för det här ska fungera. Familjehälsan är verkligen ett plus för Rydsgård, menade Gertrud Ekman som är ny ordförande i sjukvårdens distriktsnämnd. Hon tyckte också att Familjehälsan är ett mycket bra och träffande namn och att det kanske är dags att hitta på något roligare för vårdcentralen i Skurup. Eva Erman, distriktschef från Praktikertjänst i Stockholm, ville även hon räcka över presenter. I sitt tal lovordade hon Rona Rosendahl för sitt engagemang och entreprenörskap. Trots att Skurup tidigare haft problem med att rekrytera läkare har Familjehälsan relativt snabbt fått en bemanning på tre doktorer. Andreas Könyves har redan jobbat två månader i Rydsgård och han berättar att strömmen av patienter är stor. - Vi har mycket folk hela tiden. Och det är många som uttrycker sin tacksamhet över att vårdcentralen äntligen kommit igång. Agneta Karlsson har hunnit arbeta en månad på centralen. Hon är distriktsläkare från Lund med inriktning mot astma och allergi. - Jag möter många trevliga människor i mitt arbete här och det märks att de är stolta över mottagningen. Efteråt visades de nya ljus och fräscha lokalerna upp och gästerna bjöds på lättare förtäring och tårta.

Karin Jansson karin.jansson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons