Annons

Fler lägenheter planeras i Skivarp

Efterfrågan på Skurupshems lediga lägenheter i Skivarp har varit så stor att det nu är helt klart att ännu fler av de tomma fastigheterna vid Ramsbovägen kommer att göras i ordning.
Skurup • Publicerad 20 juli 2002

- Vi har fått många påringningar från intresserade. Men ännu har inga kontrakt skrivits eftersom hyresnivån inte är helt fastlagd, säger fastighetsförvaltare Anders Nilsson. I flera fall handlar det om personer som vill sälja sin villa för att i stället bosätta sig i en lägenhet. När det gäller fastigheten i kvarteret Möllevägen/Ramsbovägen/Rosenvägen så skapas också en täppa till varje lägenhet vilket kanske underlättar för den som funderar på att överge sin trädgård. Målsättningen är att lägenheterna ska vara klara för inflyttning den 1 oktober. Skurupshems beslut att börja renovera den tomma fastigheten gällde till en början med bara en tredjedel. Eller en av de tre huskropparna. Resten avvaktade de med eftersom de först ville se hur stor efterfrågan blev. Men nu är det klart att etapp 2 startar runt nyår. - Då ska ytterligare en av huskropparna byggas om till lite större lägenheter. Blir även de uthyrda och intresset håller i sig så är målet att även göra i ordning den sista delen. Och att döma av den lista på personer som hört av sig med anledning av de nyrenoverade bostäderna i Skivarp så finns det förutsättningar för att så blir fallet. När den sista delen i så fall skulle kunna påbörjas är inte bestämt. Efterfrågan på lägenheterna i Skivarp stärker bilden av att det på nytt finns ett sug efter den sortens bostäder i Skurup.

Matz Jönsson matz.jonsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons