Annons

Flera är starkt kritiska till nybygge vid Sjörupsvägen

Skurup • Publicerad 17 juli 2007

Åsikterna om nybyggnationen längs med Sjörupsvägen fortsätter att strömma in till kommunen. Kommunen ska lämna ett förhandsbesked angående avstyckning av fyra tomter vid fastigheten Nöbbelöv 4:12.

Som YA i tisdagens tidning skrev pågår just nu en frågerunda till berörda grannar. Fler yttrande kom in till kommunen under gårdagen. Och många var kritiska.

Annons

Två yttrande menar att de nya husen inte skulle passa in i det böljande landskapet då modern arkitektur skulle sticka ut allt för mycket. Ett tredje yttrande vill på inga villkor godkänna förslaget.

De fasar för en dominoeffekt där fler fastighetsägare vill stycka av och bygga nytt. De skriver att kommunen "måste säga ett oåterkalleligt nej till att det kustnära landskapet med stora öppna fält, så småningom blir ett plotter av nybyggda villor."

Ett yttrande godkänner förslaget så länge kommunen anser att det överensstämmer med de riktlinjer som finns för att bevara områdets natur- och kulturvärden. Dessutom anser man att kommunen inte kan säga nej i detta fallet då liknande fall tidigare fått godkänt. Men den yttrande ställer sig frågande till kommunens framtida planer och undrar hur många nybyggnationer som ska få godkännas innan gränsen anses vara nådd. De hänvisar till en dom från länsrätten 2005 som skriver att det finns ett starkt allmänt intresse att begränsa byggandet i det aktuella området.

Än så länge har åtta nya byggnader planerats eller byggts i området sedan 2005.

Fredrik Larsson

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons