Annons

Flera rutor sönderslagna på Macklean

Skadegörelsen mot både villor och skolor fortsätter. Natten mot fredagen slog någon sönder ett antal rutor på Mackleanskolan.
Skurup • Publicerad 4 januari 2006
Återigen har fönster på Mackleanskolan slagits sönder. Bilden är från liknande skadegörelse i somras. ARKIVBILD: ULRIKA WANGEL
Återigen har fönster på Mackleanskolan slagits sönder. Bilden är från liknande skadegörelse i somras. ARKIVBILD: ULRIKA WANGELFoto: 

Dessutom har det varit nya fall av äggkastning mot bostäder och sönderklippta ljusslingor.

Per Hansson, stationsansvarig på polisen i Skurup, ifrågasätter vilken glädje vandaliseringen kan föra med sig.

Annons

På senare tid har bostäder i olika områden i tätorten drabbats. Per Hansson säger att det bland annat är boende på Saritslöv som råkat illa ut.

Tidigare i år var det problem med äggkastning i Rydsgård men nu tycks problemet ha flyttat till Skurup.

Med tanke på den skadegörelse som varit föreslås nu att det bildas en samarbetsgrupp i kommunen som ska ordna aktiviteter för ungdomar.

Tanken förs fram i ett medborgarförslag. I gruppen skulle representanter för idrottsföreningarna, scouterna, elevråden, byalagsrådet, näringslivet och kommunen ingå. Genom aktiviteterna är förhoppningen att skadegörelsen minskar i omfattning. I förslaget sägs att de kan medföra en mer gemytlig och levande miljö.

Finansiering skulle ske med de medel som frigörs då vandaliseringen minskar. Bland annat kunde medverkande föreningar och skolklasser få del av pengarna.

Förslagsställaren tycker det vore lämpligt att starta arbetet i samband med firandet av att det är hundra år sedan boken om Nils Holgersson kom ut nästa år.

Redan nu utreds det som kallas öppen skola. Det innebär att arrangemang och enklare saker som caféservering kan ske i någon av skolorna utanför skoltid. En av målsättningarna där är att integrera olika åldersgrupper.

Matz Jönsson

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons