Annons

Flickan kan ha tvingats att begå stölderna

Den 17-åriga flicka som greps i Skurup i lördags häktades på tisdagen på sannolika skäl misstänkt för stöld och försök till stöld.
Skurup • Publicerad 18 november 2008
Arkivbild: YA
Arkivbild: YAFoto: 

– Hon erkände fem stölder och tre stöldförsök i Skurup, Ystad och Malmö, berättar åklagaren Charlotte Ottosson. Flickan kom till Sverige för en månad sedan för att söka jobb uppgav hon vid förhandlingen i Ystads tingsrätt. Att hon häktades trots sin unga ålder beror på att det fanns risk för fler brott och flykt ur landet.– Hon hör hemma i Rumänien, säger Charlotte Ottosson. Som misstänker att flickan kan ha tvingats att begå brotten.Stölderna gjorde 17-åringen för att hon behövde pengar. Det ställer sig åklagaren lite tveksam till.– Hon säger att hon utförde stölderna själv. Men det är tveksamt om det stämmer. Hon har på kort tid varit på flera platser. Men vi har inga bevis för att fler varit med eller att någon tryckt på för att hon skulle begå stölderna. När det gäller stölderna i Stockholm är hon inte delgiven några misstankar ännu. Men hon berättade för rätten att hon varit i Stockholm. Där finns omkring 40 anmälningar om stölder. Flickans taktik var att tränga sig på när en kund tog ut pengar och distrahera sitt offer. När kunden slagit in sin kod har hon tagit över. Snabbt tryckte flickan in ett stort belopp och tog pengarna utan att bankkunden märkte något.

Gert Ljungqvist gert.ljungqvist@allehandasyd.se
Gert Ljungqvist
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons