Annons

Företagare vill ha kommunal respons

Det har varit segt att ta fram ett nytt program för hur kommunen bäst främjar näringslivet i byn. Nu undrar också företagarna vad som hänt med de synpunkter som de skickade in i juni i fjor.
Skurup • Publicerad 13 mars 2004

Kommunchef Bo Strömgren, som initierade arbetet med näringslivsprogrammet, medger att det tagit lite längre tid att komma i gång än vad han hoppats. - Min ambition var att det skulle vara klart relativt tidigt under mandatperioden. Därför är det angeläget att det nu åtminstone blir klart till sommaren. Det är viktigare än att varje sak gås igenom i detalj. Han betonar att kommunen redan i dagsläget har en bra grund att stå på, en allmän uppfattning om hur arbetet gentemot näringslivet ska bedrivas. Bo Strömgren är emellertid beredd att göra en särskild genomgång med representanter för företagarna i avvaktan på att programmet färdigställs. - Det är möjligt att vi kan ge någon form av respons bit för bit. Stellan Rosengren, ordförande i organisationen Företagarnas lokalavdelning i Skurup, säger att den nya skrivelsen kommit till just för att i stort sett inget hänt beträffande de synpunkter som framfördes i fjorårets brev. Det gäller bland annat skyltningen utmed vägarna för att exempelvis underlätta transporter som ska från E65 till Skivarp. Andra önskemål som företagarna tog upp var att tomtförsäljningen av industrimark måste effektiviseras samt att elever med intresse för praktiskt arbete ska kunna få utbildning förlagd till företagen mot att lönekostnaden reduceras. Närmast ska det nya näringslivsprogrammet diskuteras på utvecklings- och tillväxtberedningens nästa möte. Som underlag finns ett antal utgångspunkter som ställdes samman vid ett möte i december. I dessa har även företagarnas synpunkter inkluderats. Efter det att politikerna i beredningen tagit upp frågan ska även det lokala näringslivet få komma till tals i någon form av referensgrupp. Programmet är tänkt att gälla från i höst och till och med 2006.

Matz Jönsson matz.jonsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons