Annons

Fullt på öppet hus

På lördagen var det öppet hus på "nya" 100-årsjubilerande Nils Holgerssongymnasiet i Skurup. Det var det första öppna huset sedan skilsmässan från Sydskånska gymnasieförbundet och förväntningarna var stora.
Skurup • Publicerad 23 november 2008
Mamma Anette Wahlberg hälsade på dottern Mikaela som ska bli anläggningsarbetare. Skolkompisarna Tobias Bengtsson och Torbjörn Pålsson kollar när Anette mekar med den gamla Volvo-motorn.
Mamma Anette Wahlberg hälsade på dottern Mikaela som ska bli anläggningsarbetare. Skolkompisarna Tobias Bengtsson och Torbjörn Pålsson kollar när Anette mekar med den gamla Volvo-motorn.Foto: 
Volvo hade lånat ut den här häftiga lastbilen som lockade många nyfikna. Vi ska tillägga att lastbilen inte är för den svenska marknaden.
Volvo hade lånat ut den här häftiga lastbilen som lockade många nyfikna. Vi ska tillägga att lastbilen inte är för den svenska marknaden.Foto: 
Gröna sidan upp. Kaj Stridh från Bepps i Sjöbo och Roland Andersson från företaget Hako skulle demonstrera grönytemaskiner. Men de fick ta hjälp av snöslungan för att hitta något som liknade grönyta. BILD: SPRISSE NILSSON
Gröna sidan upp. Kaj Stridh från Bepps i Sjöbo och Roland Andersson från företaget Hako skulle demonstrera grönytemaskiner. Men de fick ta hjälp av snöslungan för att hitta något som liknade grönyta. BILD: SPRISSE NILSSONFoto: 
Epa-dröm på hjul. Skolan ordnade en tävling där folk fick rösta på snyggaste bil.
Epa-dröm på hjul. Skolan ordnade en tävling där folk fick rösta på snyggaste bil.Foto: 

- Ni kan tro att eleverna har varit taggade inför det här öppna huset. De har jobbat stenhårt och med stor entusiasm för att allt ska funka, berättade Ann-Marie Sjöberg, administrativ chef för Nils Holgerssongymnasiet (NHG.

Överallt stod fordon som skolan använder i utbildningen och i djurstallarna hade man pyntat extra fint, inte minst i kostallet där Skånes bästa mjölkproducenter stod och mumsade på kraftfodret.

Annons

Lagom till evenemanget kom vintern och det var grant som ett julkort runt den stora anläggning.

Det kom en strid ström av besökare och p-platsen vid djurstallarna var snart full. En bidragande anledning till trängseln var nog att Janstorps IF ordnade en fotbollscup i Nils Holgerssonhallen.

I en av motorverkstäderna stod Mikaela Wahlberg och skruvade med ventilerna på en gammal Volvomotor. Mamma Anette var på besök.

- Det är jättebra här. Allting är nytt. Och så är här både nya elever och nya lärare. Bra, jag trivs jättebra, sade Mikaela och kompisarna runt henne nickade instämmande.

Bengt Berglin (m), ordförande i Skurups gymnasieutskott, berättade att man eventuellt ska införa en körkortsförberedande kurs för eleverna.

- Körkort är ju ett måste på den arbetsmarknad som eleverna går ut på.

"Nya" NHG har haft en kort startsträcka. Men Ann-Marie Sjöberg är mycket nöjd med hur det gått.

- Vi har nått ett bra resultat så här långt.

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons