Annons

Fyrklövern nöjd med första halvlek

Det är en mycket nöjd borgerlig fyrklöver som summerar första halvan av mandatperioden. Bland annat lyfter de fram de pågående satsningarna på skolrenoveringar och idrottshallar.
Skurup • Publicerad 26 november 2008

– Skurup har inte sett satsningar av denna volym tidigare, säger Sven Rosengren (fp).

Han fortsätter tala om vad som står på tur och nämner iordningställandet av vad som så småningom ska bli en hästanläggning vid Örsjö boställe.

Annons

– Ridklubben har redan fått tillgång till en byggnad och uteridbanor ska projekteras. Sven Rosengren tror att det är rätt tid att satsa när det är ekonomisk kris i landet.

– Det kan vara en lyckosam utveckling för oss i all olycka. Förhoppningsvis kan vi få mer för pengarna nu.

Han tänker på att byggmarknaden i en hast inte längre är överhettad.

Vid en blick fram mot nästa mandatperiod talar de borgerliga om att fortsätta satsa på skolorna om de får bibehålla makten. Niklas Sjöberg (m) säger också att nya fritidsgården Gummifabriken på Västergatan på sikt även kan rymma en låg- och mellanstadieskola. Något som kan bli aktuellt om kommunen expanderar västerut mot ringleden till.

Nya områden måste till om Skurup ska leva upp till visionen om 16 000 invånare 2014.

I så fall flyttas vuxenutbildningen till Nils Holgerssongymnasiet.

En sak som kan förbättras tycker Jörgen Sjöslätt (c) är kulturen. Och inför 2009 kommer också några satsningar.

Bortom alla investeringar är Niklas Sjöberg också mån om att lyfta fram kvaliteten i kommunens verksamheter.

– Här spelar personalen och att de stannar kvar länge en viktig roll. Sven Rosengren tolkar den låga rörligheten bland personalen som ett tecken på att de trivs.

För den som vill diskutera lokal politik eller den nya kommunala fastighetsavgiften, som ersätter fastighetsskatten, finns representanter för den borgerliga alliansen på plats i kommunhusets foajé på lördag mellan klockan 10 och 13.

Matz Jönsson matz.jonsson@allehandasyd.se
Matz Jönsson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons