Annons

Het debatt om färdtjänsten

Färdtjänsten är en het fråga i Skurups kommun och var så även på marknadens politikerdebatt. Miljöpartiet tycker den ska vara kvar i Region Skånes regi men fick mothugg från andra partier och åhörare.
Skurup • Publicerad 7 juni 2014
Miljöpartisten Göran Pettersson anser att färdtjänsten ska vara kvar i Region Skåne. Det tycker inte Sven-Åke Strandberg (KV), Jörgen Sjöslätt (C) och Sven Rosengren (FP).
Miljöpartisten Göran Pettersson anser att färdtjänsten ska vara kvar i Region Skåne. Det tycker inte Sven-Åke Strandberg (KV), Jörgen Sjöslätt (C) och Sven Rosengren (FP).Foto: Foto: Carina Viberg

- Det är tråkigt att kommunfullmäktige inte tagit tag i ärendet utan låtit det ligga alldeles för länge, säger Tommy Göransson i publiken.

Nytt för i år på Skurups marknad var politikerdebatten som hölls inför ett fullsatt öltält. Med var Sven Rosengren (FP), Morten Melby (M), Göran Pettersson (MP), Jörgen Sjöslätt (C), Sven-Åke Strandberg (KV), Lars Nyström (SD), Pierre Esbjörnsson (S) och Anders Hansson (V). Alla är förstanamn på listorna till höstens kommunalval.

Annons

På frågan om politikerna är nöjda med kommunens hantering av färdtjänsten, som sköts av Region Skåne, var det bara Göran Pettersson (MP) som sa ja.

- Den har massor av brister men om vi tar över själva är det ingen garanti att färdtjänsten blir bättre, säger han.

Liknande tongångar hördes från Sven Rosengren (FP):

- Jag tror att vi blir kvar i Region Skåne men sätter hårdare press på dem.

Det höll Sven-Åke Strandberg från Kommunens väl inte alls med om. Han vill att Skurups kommun gör en egen upphandling av färdtjänsten.

- Region Skåne har misskött färdtjänsten. Det är de svagaste i samhället som drabbas, säger han och river ned applåder från publiken.

Även Centerpartisten Jörgen Sjöslätt är missnöjd med kvaliteten på dagens färdtjänst. Han ser helst att kommunen gör en upphandling innan årsskiftet.

Taner Caliskan
Carina Viberg
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons