Annons

Hoppar av studieresan efter påtryckningar

Sent på fredagseftermiddagen meddelade representanter från Rädda sydkusten att de inte tänker följa med på Airicoles studieresa.
Skurup • Publicerad 12 juli 2002

Anledningen, enligt Maria Appelgren som ingår i Rädda sydkusten, är att det inte känns rätt. - Jag blev uppringd av en lobbyist från vindkraftsindustrin som tyckte att jag absolut skulle åka med och titta. Men då kände jag att detta inte var något för oss. Efter samtal med övriga i gruppen togs beslutet att hoppa av resan. - Vi tycker inte att det är relevant för oss att åka med. Vi vet vad de vill och förespråkar och det behöver vi inte sitta i en buss flera timmar och få höra igen, säger Maria Appelgren. Hon menar vidare att de vindkraftverk som ska visas inte är jämförbara med de som Airicole vill bygga utanför Smygehamn och Abbekås. - Dessa är ju betydligt lägre och färre, så vi beslöt efter samråd att inte åka med. Resan som går till Bergkvara på söndag har haft svårt att locka resenärer, men trots att många från Rädda sydkusten strök sig under fredagen har listan kompletterats med några nya namn, så fortfarande är lite över tio personer anmälda. Klockan 12 i dag lördag är sista chansen att anmäla sitt intresse att följa med på resan. Anmälan görs på turistbyrån i Skurup

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons