Annons

Hyresgäster i Skurupshem missnöjda

Hyresgästerna i Skurupshem har i flera år klagat på skötseln av grönområden i bostadsområden.De är missnöjda med hur gräsmattor, rabatter, häckar och buskar sköts.
Skurup • Publicerad 26 mars 2004

Allra mest missnöjd är hyresgästerna med att det ofta är skräpigt på grönområden och utanför husen. - Vi är inte nöjda med hur kommunens parkförvaltningen sköter grönområdena, säger Eva Roslund ordförande i Hyresgästföreningen. Och vi har påtalat detta under en lång tid. Flera gånger har vi påtalat detta för Skurupshem. De är medvetna om att vi tycker att skötseln kunde vara bättre. När hyresgästföreningen för några veckor sedan ordnade en debatt och bjöd in Skurupshems ledning framkom det att hyresgästerna var missnöjda med den yttre miljön men att de var var betydligt mer nöjda med sina lägenheter. Men om ni är så missnöjda med skötseln ska ni inte rikta kritiken först mot Skurupshem? - Jo, det kan tyckas så, menar Eva Roslund. Men skötseln av grönområdena är framförhandlade enligt ett anbud där det framgår tydligt hur ofta gräs, buskar och häckar ska klippas till exempel. - Vi tycker att parkförvaltningen kunde sköta sina uppgifter bättre. Skurupshems förvaltare Anders Nilsson är den som får ta emot klagomålen från hyresgästerna. Han berättar att man just nu sitter och förhandlar med parkförvaltningen om skötseln av grönytorna. Ett nytt avtal ska vara klart om några dagar. Är ni nöjda med skötseln av grönytorna? - Jag kan inte kommentera det eftersom jag sitter i en förhandling med parkförvaltningen, säger Anders Nilsson. Men det finns inget som inte kan bli bättre. Det är en kostnadsfråga. Hur ofta ska man klippa? En gång i månaden eller en gång om året. Enligt Anders Nilsson vill Skurupshem "höja ribban" och lägga mer arbete på skötseln av hyresgästernas utemiljö. Det som stör hyresgästerna mest enligt Eva Roslund är att papperskorgar inte töms och att det ofta ligger skräp runt korgarna. - Förra året när parkförvaltningen tömde papperskorgarna på Munkaholm såg man ingen större skillnad före och efter. Det låg papper och skräp kvar i området, säger Eva Roslund. På Östergård sköter i dag ett privat företag grönområdena. Är det någon skillnad där mot andra områden? - Nej, det är ingen större skillnad, menar Eva Roslund. De är dock bättre på att klippa buskar. Nu går inte häckarna i vågor längre.

Per Nilsson per.nilsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons