Annons

Inget hindrar samråd via utställning

Det finns inget som hindrar Airicole att hålla tidigt samråd i form av en utställning. Göran Fagerström, handläggare på länsstyrelsens miljöenhet, tror snarare att det kommer att bli allt vanligare i framtiden.
Skurup • Publicerad 4 juli 2002

- Det ger alla en större möjlighet att påverka än att informera via ett möte. Här får alla chansen att komma till tals och problemet med att någon är bortrest när mötet hålls undviks. Han tror också att det finns många som inte vågar göra sin stämma hörd på ett möte. Som en fördel ser han också att de som har synpunkter på projektet nu får två månader på sig att komma in med klagomål och frågor. Motståndarna till den planerade vindkraftparken utanför Abbekås och Smygehamn ville vid måndagens möte med representanter för Airicole inte godkänna att det tidiga samrådet genomförs i form av en skärmutställning och låda som det går att lägga frågor i. Även kommunalrådet Torbjörn Thorsson (s) ansåg att det vore bättre om Airicole anordnade ett öppet möte. Klagomålen får till viss del ses som en vädjan då många av deltagarna har vetskap om att det rent lagligt är tillåtet att gå till väga på det här sättet.

Matz Jönsson matz.jonsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons