Annons

Inspelningsstudio kan bli julklapp till Skurups alla band

Skurups musikliv kan utökas med en inspelningsstudio och några replokaler. Redan innan jul ska en mindre variant stå klar på Ungdomens hus.
Skurup • Publicerad 29 november 2006

Det finns ett stort intresse för musik och många ungdomar spelar i band. Men hittills har det inte funnits någonstans att varken repetera eller göra enklare inspelningar. Det kan nu vara på väg att ändras.

I avvaktan på nya anpassade lokaler har inredandet av en liten studio i huset på Tegelgatan startat.

Annons

Högt upp på önskelistan står också att lyckas engagera Richard Andersson, välkänd hårdrockare som har en egen studio i byn. Den drivs dock i kommersiellt syfte och är inte aktuell att använda i det här sammanhanget.

Han är själv positiv och håller för närvarande på att hjälpa till med den lilla inspelningsstudio som nu ställs i ordning.

– Här kan allt utom möjligtvis trummor spelas in. Sen får ungdomarna lära sig lite inspelningsteknik och de datorprogram som behövs. Tanken är att de själva ska kunna fixa arbetet men att det samtidigt ska finnas hjälp att tillgå åtminstone någon dag i veckan.

Instrument finns redan då Lions skänkt flera till kommunen. För närvarande används de vid olika evenemang och i bland i samband med repetitioner.

Gunilla Briselius och Conny Ekstrand som arbetar på Ungdomens hus hoppas nu också att politikerna kan ställa upp för att förverkliga planerna.

– Vi har varken budget eller mandat att anställa Richard Andersson, påpekar Conny Ekstrand. Han är dock införstådd med att det krävs att Ungdomens hus flyttas till en annan plats. I dagsläget finns det inte mer utrymme att ta i fastigheten på Tegelgatan.

– Jag tycker att Utvecklingscenters lokaler på Västergatan hade varit bra. Där går det också att anlägga en skatebana utanför. En diskussion om att göra den förändringen har också förts.

Kommunalrådet Niklas Sjöberg (m) säger att de redan nu skjutit till mer pengar till fritidsgården.

Men även han poängterar behovet att hitta nya lokaler för verksamheten. En lösning tror han ligger minst ett år framåt.

– Men det här är en viktig verksamhet och den extra satsningen är väl värda pengar.

Annons

Matz Jönsson

0411 – 55 79 01

matz.jonsson@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons