Annons

Jämn match för veteranvetarna

Skurups PRO nådde inte riktigt ända fram på hemmaplan när andra omgången av veteranvetartävlingen skulle avgöras i Skurups Folkets hus i går. Men skurupsseniorerna gav lagen från Tommarp och Staffanstorp en hård match.
Skurup • Publicerad 26 mars 2002

Inför tävlingen var både de deltagande och publiken laddade. Lagens hejaklackar gjorde sitt bästa för att bräcka varandra i peppning. Utom tävlan tog nog Tommarps klack hem den biten med sin slutkläm om att deras lag skulle spela skjortan av motståndarna. När väl kunskapsleken gick igång var det tävlingsledaren Sven- Erik Molin som vant stod i fokus. Han började med att avskräcka eventuella fuskare i publiken genom att berätta om de gula och röda kort som han inte skulle tveka att ta fram om det förekom hjälp från åskådarna. - Rött kort renderar i utvisning, hotade han skämtsamt. Sedan ställde han frågorna, varav de flesta höll en mycket hög svårighetsgrad. Vem skrev till exempel Nils Karlsson Pyssling respektive Pettson och Findus? Eller utanför vilket lands kust ligger Trinidad och Tobago? Och var hör egentligen handbollslagen Guif och Drott hemma? Tävlingen avgjordes i 10 frågor, och efter fem var det så jämnt det kunde bli. Skurupslagets Sonja Ottosson, Bergel Persson och Arne Johansson hade spikat femte frågan om textförfattarna till Sveriges, Norges och Finlands nationalsånger. Och alla lagen hade lyckats kamma hem nio poäng vardera. Till slut var det ändå Tommarpspensionärerna som gick hem med segern efter att ha fått ihop 19 poäng. Hemmalaget hamnade på en god andraplats med 18 poäng. Staffanstorpslaget fick nöja sig med 16 poäng. Det är bara vinnaren som går vidare efter måndagens tävling, så det blir alltså Tommarps PRO som tar sig vidare mot en chans att vara med i Skånefinalen i Hässleholm senare i vår.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons