Annons

Julsalong på galleri Mästers

I helgen är det julsalong på Mästers galleri vid Svaneholm.
Skurup • Publicerad 17 november 2006
Glada damen i metallslöjd av Eva Hedberg och skålen i luffarslöjd av Sven-Eric Svensson.
Glada damen i metallslöjd av Eva Hedberg och skålen i luffarslöjd av Sven-Eric Svensson.Foto: 
Görel Collin i Skurupsbygdens konst och hantverksförening fixar och donar inför helgens julsalong i galleri Mästers vid Svaneholm. Änglarna som svävar omkring har gjorts av Pernilla Bengtsson. bild: sprisse nilsson
Görel Collin i Skurupsbygdens konst och hantverksförening fixar och donar inför helgens julsalong i galleri Mästers vid Svaneholm. Änglarna som svävar omkring har gjorts av Pernilla Bengtsson. bild: sprisse nilssonFoto: 

Ett 20-tal konstnärer från SkHF (Skurupsbygdens konst och hantverksförening) ställer ut sina verk i morgon och på söndag i trädgårdsmästarens gamla bostad.

Görel Collin från föreningen hängde och arrangerade salongen när YA hälsade på. Hon for upp och ned på en ranglig trappstege, spikade, donade och ordnade.

Annons

– Man måste vara mycket händig för att få allt på plats, säger Görel Collin.

Hon vill ordna allt själv för att få till en inbjudande utställning.

– Det går inte om alla konstnärer ska vara med och hänga, säger Görel Collin. Man måste kunna få till blickpunkter som fångar besökarnas uppmärksamhet.

Samtidigt som utställningen på är det stor julmarknad på slottet. Man drar så att säga nytta av varandra.

En mängd olika tekniker finns i galleriet som: akvareller, olja- och akrylmålningar, träsniderier, silversmide, keramik, och metall- och luffarslöjd.

Utställningen är öppen mellan klockan 11 och 17 båda dagarna.

Gert Ljungqvist

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons