Annons

Kjell Nilsson får Skurups miljöpris

1981 var Kjell Nilsson med och bildade Naturskyddsföreningen i Vemmenhögsbygden. Nu får han kommunens miljöpris på 5|000 kronor på rekommendation av samma förening.
Skurup • Publicerad 3 mars 2002

Exakt varför han får det är emellertid inte klart. Detta trots att miljö- och hälsoskyddsnämnden tog beslut om pristagare vid sitt sensate möte. - Motiveringen ska formuleras vid vårt möte i veckan, säger Naturskyddsföreningens Jörgen Lilja. Skälet är dock att Kjell Nilsson under en lång tid arbetet för miljön och naturen i och runt Skurup. - Bland annat arbetade han emot golfbanan i Abbekås men har också kämpat för miljön i en rad andra frågor. I samband med Naturskyddsföreningens 20-års jubileum i fjor pekade Kjell Nilsson själv på arbetet med naturreservatet Hästhagen vid Svaneholm. Bland de projekt som lanserats på senare år är han motståndare till den planerade ringleden väster om Skurup eftersom han anser att den tar mark av både miljö- och kulturhistoriskt intresse i anspråk. I fjor tilldelades Eric Mårtensson kommunens miljöpris. Precis som Kjell Nilsson är han medlem i Naturskyddsföreningen i Vemmenhögsbygden. Men Jörgen Lilja poängterar att det inte är av avgörande betydelse. - När det gäller Kjell Nilsson så är han inte så engagerad i föreningen längre även om han kvarstår som medlem. Jörgen Lilja säger att föreningen, som fått uppdraget att nominera kandidater, också diskuterat andra personer men att det i något fall stupat på att den tilltänkta pristagaren inte bor i Skurup vilket är ett krav. Han tycker också att det är av yttersta vikt att priset delas ut varje år så att det inte blir ett uppehåll.

Per Nilsson per.nilsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons