Annons

Klart för beslut om idrottshallar och badet

Nu börjar det bli dags för kommunen att fatta ett principbeslut om bygget av två nya idrottshallar. En i Skurup och en i Rydsgård. Dessutom ska friluftsbadet få en överbyggnad.
Skurup • Publicerad 3 november 2008
Redan nästa år kan bygget av en ny hall och tak över badet påbörjas. Tanken är att hallen ska ligga intill Macklean- och Skurupshallen. Arkivbild: Bass NilssonFoto: 

Frågorna kommer upp på kommunstyrelsens möte på onsdag.

Den borgerliga majoriteten har avviserat att byggena ska påbörjas inom nuvarande mandatperiod som sträcker sig över 2010.

Annons

Kommunalrådet Niklas Sjöberg (m) beräknar att kommunens kostnader kommer att landa på cirka 50 miljoner kronor.

Niklas Sjöberg säger att hela beloppet ska tas fram genom försäljning av fastigheter till bolaget Skurups Kommunala AB.

På förslag att säljas är närmast byggnader med anknytning till skolan. Det gäller Mölleskolan, Mackleanskolan och delar av Nils Holgerssongymnasiet.

- I samtliga fall kommer vi att sälja för det bokförda värdet. Tidigare ville vi sälja till överpris men på senare tid har förutsättningarna förändrats.

Förutom finanskrisens inverkan har den borgerliga sidan även fått kritik av oppositionen för tanken att sälja till överpris. Något Niklas Sjöberg säger att de tagit till sig.

Det bokförda värdet på Mölleskolan är i nuläget väldigt lågt. Blott tre miljoner kronor.

Niklas Sjöberg säger att det beror på att inget gjorts på skolan på många år.

Mackleanskolan värderas till 15 miljoner och de aktuella delarna av Nils Holgerssongymnasiet till 19 miljoner.

Sammanlagt cirka 37 miljoner kronor. Fotbollshallen, Nils Holgerssonhallen, ska emellertid inte säljas i nuläget. Orsaken är att reglerna ser annorlunda ut för fastigheter som är byggda de senaste tio åren.

När det gäller finansieringen av nya idrottshallar har Skurups sparbank lovat sponsra med två miljoner kronor per hall.

Annons

I nuläget diskuteras två olika förslag när det gäller ny hall i Skurup. På något sätt ska den knytas ihop med friluftsbadet och de befintliga hallarna vid sidan om.

En inledande träffa har även hållits med skola och föreningar i Rydsgård.

Matz Jönsson matz.jonsson@allehandasyd.se
Matz Jönsson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons