Annons

Klart med pengar till Ungdoms-Brå

Ett brottsförebyggande råd enbart med ungdomar kan nu bli verklighet. Detta sedan Brå (Brottsförebyggande rådet) centralt ställt upp och gett 15 000 kronor till projektet.
Skurup • Publicerad 23 maj 2003

- Nu får vi stora möjligheter att göra någonting, säger Conny Ekstrand, koordinator i lokalavdelningen av Brå. Ungdomarna med initiativtagaren Mats Jonsson ska bilda en styrelse och därefter kan verksamheten sätta i gång. Eftersom bidraget kommer så sent på våren är Conny Ekstrand osäker på om något hinner hända innan det blir sommarlov. Till hösten ska åtminstone verksamheten komma i gång på allvar. Intresset har varit tillräckligt stort från ungdomarna så det blir inga bekymmer att bilda en styrelse. De som anmält intresse att delta är också i olika åldrar något Conny Ekstrand ser som positivt. Hur verksamheten kommer att utveckla sig är än så länge oklart. Troligen blir detta den första ungdomssektionen inom Brå i hela landet varför det inte finns några förebilder att ta efter. - Ungdoms-Brå kommer att fungera mer som en klubb. De får träffa polisen och andra grupper. Kanske kan det fungera som ett idéforum. För pengarna tänker Conny Ekstrand låta trycka upp tröjor och annat som känns lite mer ungdomsbetonade. Dessutom vill han anordna någon form av utbildning för deltagarna i Stockholm. Några detaljer är inte klara men inriktningen är självfallet att det ska handla om att förebygga brott. Bland annat räknar Conny Ekstrand med att ungdomarna ska knyta kontakter inom Brå i Stockholm. Tanken är också att ungdoms-Brå och den vuxna lokalavdelningen ska kunna komplettera varandra. Conny Ekstrand har tidigare sagt att ungdomarna ska bidra med kunskap om miljöer som yngre visats i och att det blir de vuxnas uppgift att försöka ändra de miljöerna.

Matz Jönsson matz.jonsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons