Annons

Klubbhus i Abbekås hamn skjuts fram

Ett klubbhus för båtklubben i Abbekås skjuts fram till år 2010. Det stod klart när kommunfullmäktige klubbade budgeten för 2009 på måndagskvällen. Centerpartiet ville använda de tre miljoner kronor bygget kostar till annat.
Skurup • Publicerad 25 november 2008

– Med tanke på finanskrisen och det vi har lovat är det bättre att vänta, sade centerns Jörgen Sjöslätt. Vi ska först bygga idrottshallar och rusta upp våra skolor.

Han menade också att den nya ägarna till Bongska huset vid hamnen måste få en chans att visa vad de kan.

Annons

Centern gjorde därmed gemensam sak med socialdemokraterna och kommunens väl.

Niklas Sjöberg (m) reserverade sig skriftligt mot beslutet. Även folkpartiet markerade med en så kallad protokollsanteckning att de inte gillade beslutet.

Annars var partierna i kommunfullmäktige över-ens om det mesta i budgeten. Undantaget var kommunens väl som ville underkänna hela budgeten eftersom särskilda boenden ska förvaltas i ett särskilt kommunalt bolag.

Skatten blev oförändrad med 20 kronor och 11 öre.

Något kommunalrådet Niklas Sjöberg stolt framhöll.

– Det är vår sjunde budgeten med oförändrad skatt och en budget i balans, sade Niklas Sjöberg. Vi har dessutom kunnat höja kvaliteten i verksamheten.

Gert Ljungqvist gert.ljungqvist@allehandasyd.se
Gert Ljungqvist
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons