Annons

Kommunen får dispens från strandskyddet

Kommunen får lov att dra en ledning för spillvatten från Bingsmarken till Trelleborgs avloppsnät. Länsstyrelsen har beslutat att medge dispens från strandskyddet.
Skurup • Publicerad 5 mars 2002

För att förbättra de sanitära förhållandena på campingen behöver anläggningen kopplas in på ett avloppsnät. Som det är i dag har campingen ett system med tankar som måste tömmas regelbundet. Med länsstyrelsens beslut om dispens följer dock en rad villkor. Bland annat måste befintliga buskar och träd så långt som möjligt bevaras alternativt återplanteras efter att arbetet är utfört. Dessutom påpekas att anläggningsarbetet måste göras under perioden 1 oktober till 31 mars. Därför blir det troligen först aktuellt med en nedläggning av ledningarna till hösten. Vilket stämmer överens med den plan kommunen tidigare presenterat. Länsstyrelsen noterar i sitt beslut att Skurups kommun inkom med en liknande ansökan redan 1993. Även den tillstyrktes men några ledningar blev aldrig lagda. Skillnaden mellan ansökningarna är att det nu också kan tillkomma en mindre pumpstation i området. Länsstyrelsen konstaterar också att arbetet endast i ringa omfattning kommer att påverka allmänhetens tillgång till stranden. Beslutet kan överklagas till miljödomstolen.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons