Annons

Kommunen köper kvarteret Anna

För fyra miljoner kronor köper Skurups kommun det så omdebatterade kvarteret Anna av byggföretaget PNB. Det blev klart sedan kommunfullmäktige i går kväll enhälligt ställde sig bakom det avtal som arbetats fram mellan parterna.
Skurup • Publicerad 26 november 2002

Som YA berättade redan i förra veckan så har de utdragna förhandlingarna mellan kommunen och PNB nu fått en lösning. I stället för att hyra lokaler av företaget blev det ekonomiskt mer gynnsamt att köpa kvarteret. Gertrud Ekman (s) medgav att hon som ordförande i socialnämnden hunnit bli förtvivlad över att inget hänt trots att diskussionerna pågått både länge och väl. - Det här är ett stort ärende och det handlar om mycket pengar men vi måste ta ett beslut nu, sa hon och vädjade till de andra partierna att säga ja till avtalet. Något alla också gjorde. Den lilla diskussion som föregick beslutet handlade mer om hur marken nu ska användas. Björn Kihlgren (spi) undrade om man i stället för äldreboende inte borde bygga seniorbostäder i kvarteret. - Det finns många äldre i kommunen som gärna skulle sälja sin villa om de bara haft en lägenhet att flytta till. Kanske blir det också billigare att bygga ut Flintebro och Bruksgården i stället. Niklas Sjöberg (m) ansåg inte att kommunen ska låsa sig vid att skapa 33 platser i ett eventuellt äldreboende som tidigare föreslagits. - Frågan är inte tillräckligt belyst. Med tanke på den tuffa ekonomiska situation som väntar bör vi hålla antalet platser öppet. Både Gertrud Ekman och Inger Sandner (s) var dock oroliga för att processen drar ut ännu längre på tiden om det ska göras ändringar i de planer som tagits fram. Utöver de fyra miljonerna för tomten betalar också kommunen 500 000 kronor till PNB för de ritningar på bebyggelse som de tagit fram.

Matz Jönsson matz.jonsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons