Annons

Kommunens väl slår tillbaka mot påstådda påhopp

Kommunens väl förföljer ingen på Lillgården. Där-emot vill de att personalens åsikter ska tas tillvara.
Skurup • Publicerad 10 januari 2006

Partiet har reagerat kraftigt på den skrivelse från verksamhetschefen på äldre-boendet Lillgården, Gun Svensson, som YA skrev om i lördags. På sina egna och personalens vägnar undanbad hon fler lögner, förföljelse, psykningar och personliga påhopp.

Skrivelsen var ett svar på en fråga från Sven-Åke Strandberg (kv) och gällde bristande introduktion för vikarier på Lillgården.

Annons

– Det här har inget med förföljelse att göra. Vi vill inte riva upp himmel och jord men däremot få bort sjukfrånvaron och de psykosociala problem som finns på Lillgården.

Han konstaterar att ord står mot ord när det gäller vilken information som ges till vikarierna.

– I partiet har vi även blivit kontaktade av personal som inte står bakom Gun Svenssons formuleringar om förföljelse och påhopp. Sven-Åke Strandberg säger att vad han hört finns det brister i rapporteringssystemet och när det gäller patientuppgifter.

Något som i förlängningen kan gå ut över vårdtagarna om vikarierna inte vet hur varje enskild person ska vårdas.

Rent allmänt konstaterar han dock att förhållandena på Lillgården blivit bättre på senare tid.

Kommunens väl har under fjoråret försökt få upp frågan om situationen på Lillgården i kommunstyrelsen.

Nu ska ärendet så tas upp på onsdagens möte. Till det har kommunens väl också begärt att skyddsombudet Marianne Gyllstedt och läkaren Li Clase ska få delta för att ge sina erfarenheter av verksamheten.

Något kommunstyrelsens ordförande Niklas Sjöberg (m) nu gått med på.

Sven-Åke Strandbergs förhoppning är nu att ärendet kan läggas till handlingarna efter genomgången i kommunstyrelsen.

Kommunens väl är kritiska till att andra partier varit enligt deras mening motvilliga till att ta upp frågan om vården på Lillgården.

Annons

– Men eftersom det inte finns någon särskild myndighetsnämnd för den här typen av ärenden måste frågan tas upp i kommunstyrelsen.

Matz Jönsson

0411 - 55 79 01

matz.jonsson@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons