Annons

Kommunstyrelsen sa ja till ny organisation

Kommunstyrelsen har ställt sig bakom det förslag på ny politisk organisation som presenterats. Det innebär bland annat att tre beredningar kommer att ersätta nämnderna.
Skurup • Publicerad 29 mars 2002

Enbart Tommy Tränefors (kv) reserverade sig mot delar av förslaget med hänvisning till att han anser att organisationen inte ger något ökat inflytande för medborgarna utan snarare förstärker tjänstemännens ställning. Centern valde också att göra en protokollsanteckning då de anser att det vore bättre att dela upp ansvarsområdena på fyra beredningar. Samtliga var dock ense om att försöket med brukarstyrelse på Mariaskolans Montessorispår är ett steg i rätt riktning. Det innebär att föräldrar, personal, skolledning och elever kommer att bilda en styrelse med befogenhet att själv besluta i vissa ärenden. Brukarstyrelsen får också en egen budget. Kommunstyrelsens ordförande Torbjörn Thorsson (s) påpekade att beslutet kändes historiskt men trots det blev det knappt någon diskussion kring förslagen. Ärendet går nu vidare till kommunfullmäktige för avgörande.

Matz Jönsson matz.jonsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons