Annons

Konststöld vid Svaneholm

Natten mellan onsdag och torsdag har någon brutit sig in i trädgårdsmästarbostaden vid Svaneholms slott och stulit ett tiotal tavlor och en väggklocka.
Skurup • Publicerad 25 juli 2002

Verken ingick i SKHF:s (Skurupsbygdens Konst- och Hantverksförenings) sommarutställning. I samtliga fall rör det sig om oljemålningar och det sammanlagda värdet beräknas till cirka 15 000 kronor. De stulna tavlorna var målade av Barbro Edwardsson, Sonja Hansen och Lotta Hörman. Det är okänt hur gärningsmännen tagit sig in i lokalen. Polisen har hittat brytmärken vid ett fönster men förövarna har misslyckats med att ta sig in det hållet. Eventuellt kan de ha tagit sig in vid sidorna om den stora porten. Enligt Thommy Sköld som är ordförande i SKHF förefaller stölden vara ett beställningsjobb då bara verk av några konstnärer stulits. Exempelvis har smycken och andra föremål lämnats orörda.

Matz Jönsson matz.jonsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons