Annons

Körde på kvinna med hund men frias

Den kvinna som i november i fjor körde på en annan kvinna på ett övergångsställe frias i tingsrätten. Mörker, duggregn och avsaknad av reflexer spelade in i domen.
Skurup • Publicerad 13 september 2019
Arkiv.
Arkiv.

En kvinna, 46 år, kom körande på en villagata i centrala Skurup. Det var mörkt ute och småduggade. Plötsligt hörde hon en duns och stannade omedelbart bilen. Det visade sig att hon kört på en kvinna som var ute på promenad med sin hund. Hunden bar reflex, men inte kvinnan.

Krocken orsakade en skulderbladsfraktur hos den påkörda kvinnan.

Annons

Ett vittne som kom körande bakom 46-åringen har uppgett att inte heller han såg kvinnan på övergångsstället förrän vid kollisionen.

46-åringen har erkänt att hon körde på kvinnan, men bestrider ansvar för brott.

Tingsrätten skriver i domen att kvinnan visserligen varit oaktsam, men att hennes agerande i detta fallet inte anses vara klandervärt på det sättet att det innebär straffbar oaktsamhet. Därför frias hon för misstanken om vållande till kroppsskada.

Ann-Louise OlanderSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons