Annons

Man anhållen för dråpförsök

(Uppdaterad 11.05) En man anhölls under lördagen misstänkt för dråpförsök. Mannen var inblandad när en mamma och hennes 19-årige son knivskars i fredagskväll i Skurup.
Skurup • Publicerad 24 november 2002

Den 46-årige mamman och hennes 19-årige son var ute och övningskörde vid 20 tiden i fredags. När de stannade vid Ripavägen för att byta platser i bilen dök plötsligt fyra ungdomar upp och hotade 19-åringen med kniv. I tumultet som uppstod knivskars sonen i armen och när mamman försökte gå emellan högg en av gärningsmännen henne i ryggen. Hon vårdades under fredagskvällen på intensivvårdsavdelningen på lasarettet i Ystad men kunde lämna sjukhuset under lördagsförmiddagen. Sonen kom undan med skärsår på ena armen. Gärningsmännen försvann springande från platsen och två av dem anhölls i sin frånvaro misstänkta för grov misshandel. De är båda i 20-årsåldern och hemmahörande i Skurup. Senare ändrade polisen rubriceringen av brottet till dråpförsök. En av männen anmälde under lördagseftermiddagen sig själv till polisen i Ystad och under kvällen fattade åklagaren det formella beslutet att han skulle anhållas misstänkt för dråpförsök. Den andre misstänkte mannen är fortfarande på fri fot. Polisen är med hänvisning till den pågående utredningen mycket förtegna om ytterligare uppgifter i ärendet men fler personer kommer att tas in till förhör. Varför 19-åringen och hans mamma attackerades är ännu inte känt.

Magnus Aspegren
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons