Annons

"Missförstånd om trädgårdsavfallet"

De boende i Rydsgård och Skivarp har missförstått hur det förhåller sig med de uteblivna containrarna för trädgårdsavfall på deras orter.
Skurup • Publicerad 22 mars 2002

Det säger Kent Olsson, vice ordförande i tekniska nämnden som har beslutat att inte sätta ut några containrar i år när trädgårdssäsongen kommer igång. Beslutet har lett till protester från kommuninvånare som anser att den kommunala servicen ska finnas i hela kommunen. Men containrarna ingår inte i den kommunala servicen, säger nu Kent Olsson. - De betalades inte av skattepengar, utan av avfallsavgiften som kommunen tar ut från invånarna, säger han. Kent Olsson anser att om containrar ska finnas i Rydsgård och Skivarp måste man också placera ut likadana i Janstorp, Abbekås, Slimminge, Tånebro och Wemmenhögstrakten. Enligt tekniska kontorets beräkningar skulle det kosta en halv miljon om året bara i transportkostnader. Då skulle kommunen tvingas höja avfallsavgiften med ungefär 45 öre per kilo. Idag ligger avgiften på cirka en krona kilot.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons