Annons

Misstänkt rånare frisläppt

(Uppdaterad 17.26) Den man i 20-årsåldern som greps för rånet mot Matöppet på Kyrkogatan i Skurup på onsdagskvällen har släppts på fri fot. Polisen fortsätter nu arbetet med att söka efter spår som kan leda till att rånet klaras upp.
Skurup • Publicerad 6 november 2008

– För närvarande har vi ingen gripen för rånet, berättar inre befäl vid polisen i Ystad Sven-Åke Johansson.

Polisen hade uppenbarligen inte tillräckligt starka skäl att hålla mannen kvar och binda honom vid brottet.

Annons

 Har misstankarna mot mannen blivit svagare eller starkare?

- Nu arbetar polisen vidare med rånet och söker förutsättningslöst efter fler spår som kan leda till att rånet klaras upp. – Vi fortsätter undersökningen och tittar runt, säger Sven-Åke Johansson.Det var strax efter halv sju på kvällen som den maskerade rånaren stormade in i butiken och hotade en kassörska. Mannen hoppade över ett räcke vid glassdisken och tvingade kassörskan under knivhot att överlämna pengarna i kassan. Därefter springer mannen ut ur butiken och försvinner i mörkret. Lite mindre än en timme senare grips en man i 20-årsåldern misstänkt för rånet. På torsdagsförmiddagen släpps mannen på fri fot.

Gert Ljungqvist gert.ljungqvist@allehandasyd.se
Gert Ljungqvist
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons