Annons

Möjlighet att fynda sig till bättre flås

För den som vill få upp flåset kan loppmarknaden i Skivarp hjälpa till. Årets loppis erbjuder både sportcyklar, skidor och en kajak.
Skurup • Publicerad 3 juli 2007
Om fyra dagar ska lagerlokalerna vara tömda och loppisborden på Möllevallen fyllda. Loppisveteranen Bengt-Erik Larsson hoppas nu bara på uppehållsväder. BILD: SPRISSE NILSSON
Om fyra dagar ska lagerlokalerna vara tömda och loppisborden på Möllevallen fyllda. Loppisveteranen Bengt-Erik Larsson hoppas nu bara på uppehållsväder. BILD: SPRISSE NILSSONFoto: 
En kajak för den som vill njuta av skånska vatten.
En kajak för den som vill njuta av skånska vatten.Foto: 
Blandningen av prylar vid årets loppis är som brukligt stor.
Blandningen av prylar vid årets loppis är som brukligt stor.Foto: 

– Och så har vi nog ett hundratal golfklubbor förutom golfbags, bollar och vagnar, säger Bengt-Erik Larsson som är en av eldsjälarna bakom insamlandet till loppisen.

Om nu sport inte lockar finns det även mängder med möbler och prydnadsföremål

Annons

Årets loppmarknad, den 35:e i ordningen, öppnar upp sina portar nu på lördag klockan halv två på Möllevallen i Skivarp. En halvtimme senare börjar försäljningen och som vanligt följer auktionen kvart över tre. Antalet besökare brukar vara ett par tusen och däromkring ligger förhoppningarna även i år.

– Bara det blir uppehållsväder, säger Bengt-Erik. Kravet är inte större än så.

Insamlingen började veckan efter förra årets loppis och sakerna fyller lagerlokalerna till bredden. Ett gott tecken för Skivarps GIF som genom loppisen får en stor del av sin årsbudget tillgodosedd.

Fredrik Larsson

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons