Annons

Nallebjörn i rymddräkt ett av tusentals fynd

Skurup • Publicerad 13 november 2006
Siv Johannesson har fullt upp vid sitt bord. Nils Nilsson blev förtjust i små snapsmuggar av porslin. Inger Andersson kunde inte motstå en tomte. Och Bodil Nylander har fyndat en nalle och en trumma. Bild: Thorsten Persson
Siv Johannesson har fullt upp vid sitt bord. Nils Nilsson blev förtjust i små snapsmuggar av porslin. Inger Andersson kunde inte motstå en tomte. Och Bodil Nylander har fyndat en nalle och en trumma. Bild: Thorsten PerssonFoto: 
Vem är den okände mannen i lergods?
Vem är den okände mannen i lergods?Foto: 
Kungen och Silvia anno 1976 – en av många tallrikar med samma motiv.
Kungen och Silvia anno 1976 – en av många tallrikar med samma motiv.Foto: 

En östtysk 60-talskamera med suddig lins, hårband med leopardmönster, en nallebjörn i rymddräkt. De mest skiftande slags fynd sökte sina köpare på lopp- och prylmarknaden på Rydsgårdshus i går.

– Det är riktigt bra tillströmning. Och årets prylmarknad är större än förut, berättar Karin Sjöberg från arrangerande bygdegårdsföreningen Rydsgårdshus.

Annons

Vid ett av de i år 38 borden står Jan Reiskog. Han bor i Malmö men dialekten avslöjar honom. – Ja, jag är en riktig knalle. Förutom billiga bälten och hårband som är hans standardsortiment så har han också mer ovanliga loppor: några färgglada pappersbitar visar sig vara ransoneringskuponger från andra världskriget.

Vid Ystadbon Siv Johannessons bord trängs kunderna.

– Det går riktigt bra det här, säger Siv som håller på att flytta från hus till lägenhet och passat på att rensa ut.

Inger Andersson har precis handlat.

– Det blev en tomte. Fastän jag har så många redan, säger Inger och skrattar.

Ulrika Wangel

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons