Annons

Näringslivsprogram snart klart.

Skurup är en tillväxtkommun. Och politiken ska underlätta för företagen.Det slås fast i ett utkast för hur kommunens näringspolitiska program ska formas.
Skurup • Publicerad 25 mars 2004

Det är kommunchef Bo Strömgren som tecknat punkterna för hur programmet ska utformas och vad det ska innehålla. I måndags beslutade utvecklings- och tillväxtberedningen att ställa sig bakom programmet. Som nu ska skjuta fart. - Tillsammans med företagarna ska vi i presidiet och Bo Strömgren ha ett möte i mitten av april, säger Gertrud Ekman (s). Det kommer bli ett avstamp för att få skjuts på arbetet. Företagarna kommer att medverka som referensgrupp under arbetet med att ta fram ett nytt program. Programmet som ska gälla 2004-2006 måste snart vara klart. Målsättningen är att det ska vara klart till sommaren. Tidigare har Skurups företagare varit kritiska till att arbetet drar ut på tiden och att inget händer med programmet. Bo Strömgren slår i sitt förslag fast att man bör bygga vidare på idéer från det gamla programmet från 1993. Han lyfter fram ett antal punkter från det programmet som även bör finnas med i det nya: ??Fler jobb i Skurup. ??God arbetsfördelning mellan kommunen och näringslivet. ??Snabbhet och flexibilitet i den kommunala hanteringen. ??Förstärka och marknadsföra bilden av Skurup som etableringsort. ??Bygga vidare på varumärkena Nils Holgersson, Svaneholm med flera. Sedan bör programmet kompletteras med konkreta åtgärder som att företag och folk ska få snabb handläggning hos kommunen utan sämre kvalité eller att rättssäkerheten hotas. Kommunen ska i sin planering och service särskilt tänka på näringslivets villkor. Samtidigt ska kommunens anställda och förtroendevalda arbeta för att Skurup utvecklas och präglas av öppenhet, professionalism, objektivitet, ärlighet och ett gott bemötande. Kommunen ska informera om regler så att de blir lätta att förstå för företag och allmänheten. Vägar och järnvägar måste fortsätta att byggas ut och det ska vara enkelt att förflytta sig i hela kommunen med kollektiva färdmedel. Skurups stora natur- och kulturvärden ska tas tillvara som mycket som möjligt, betonar Bo Strömgren i sitt utkast. Abbekås ska utvecklas samtidigt som karaktären av ett fiskeläge behålls. Likaså ska Vemmenhögsbygden lyftas fram ännu mer för turisterna. Likaså kan Svaneholmsområdets natur, kultur och friluftsliv utvecklas. Tillsammans med andra kommuner ska Skurup ännu mer smälta in i Öresundsregionen.

Per Nilsson per.nilsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons