Annons

Nytt problem med kommunala telefoner

För andra gången på kort tid drabbades den kommunala telefonin i Skurup av problem.
Skurup • Publicerad 5 december 2011

Felet resulterade i att kommunens växeltelefonister inte kunde koppla telefonsamtalen vidare till tjänstemännens mobiltelefoner.

I något fall gick det inte heller att komma fram på de fasta direktnummer de kommunala tjänstemännen utrustats med. För cirka två veckor sedan drabbades kommunens teleförbindelser av ett liknande problem.

Annons

-Vi har tekniker i gång för felsökning och jag har ingen aning om när felet är åtgärdat. Jag kan därför inte heller svara på varför kommunen på kort tid drabbats av problem, säger Alexandra Carlsson, på Telenors presstjänst.

Kommunens växel är Teliasoneras ansvar. Som operatör har flera skånska kommuner valt Telenor. Vid 14.30-tiden i går hade Telenors teknik åtgärdat felet och förbindelserna in och ut från kommunhuset återställts.

Ann-Louise Olander
Robert Jönson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons