Annons

Nytt projekt kan ge poesi på skyltar

Texter ur Nils Holgersson eller ur Ola Hanssons diktning på skyltar i Vemmenhögstrakten? Ett nytt projekt kan innebära "poesi på plats" på Söderslätt.
Skurup • Publicerad 9 januari 2006

"Poesi på plats" är ett av begreppen i ett nytt samarbetsprojekt som Skurup tillsammans med de andra Söderslättskommunerna föreslås delta i 2006-2007.

Tanken är att både näringsliv och kulturliv ska stimuleras genom ett utökat samarbete, enligt en utredning som presenteras av Destination Söderslätt, ett samarbetsorgan mellan kommunerna Trelleborg, Svedala och Vellinge och Skurup.

Annons

Poesi på plats - det vill säga skyltar med texter av författare med anknytning till platsen, är en av de föreslagna aktiviteterna i projektet. "Förfäders former" är en annan av projektets många delar och innebär bland annat att "historiska och arkeologiska mönster" ska identifieras, för att hantverkare ska kunna skapa souvenirer och presentartiklar med lokal anknytning.

Projektet ingår i ett omfattande EU-projekt där också några danska kommuner samt Kullabygden och städerna Ystad och Landskrona ska medverka.

Kommunstyrelsen ska på onsdag ta ställning till förslaget för Skurups del.

Ulrika Wangel

0411-55 79 03

ulrika.wangel@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons