Annons

Oklippta häckar upprör boende bakom Flintebro

Klippta häckbitar följt av oklippta häckbitar. Bostadsområdet bakom Flintebrohemmet ser mer ut som ett försvarsvärn.
Skurup • Publicerad 30 juli 2007
Flera av de boende som YA pratat med anser även att de bitar av häckarna som blivit klippta har trimmats alldeles för mycket. BILD: Fredrik Larsson
Flera av de boende som YA pratat med anser även att de bitar av häckarna som blivit klippta har trimmats alldeles för mycket. BILD: Fredrik LarssonFoto: 

– Det ser inte riktigt klokt ut, säger en kvinna som bor i området. Det är riktigt trist.

Hon berättar att häckarna brukar klippas i maj månad och att många av hennes grannar undrat när de ska fixa de buskiga häckarna.

Annons

– När jag kom tillbaka från semestern såg jag hur de klippt och tänkte att de nog inte var färdiga. Men det var de tydligen, säger hon och skakar på huvudet. Det som upprör är att häckarna enbart är klippta intill husväggarna och vid parkeringarna, men inte där häckarna gränsar mot de boendes grästomter.

En annan kvinna ringer in och berättar att hon har en äldre bekant som bott i området sedan 1976.

– Varje år har häckarna klippts överallt. Tänk på de äldre som inte orkar göra det själva, säger kvinnan.

För att hjälpa sin äldre vän ringde kvinnan till Skurupshem för att höra om det skett något misstag och fick svaret att de boende själva skulle klippa sina häckar.

– Det är ju en information som inte gått ut, i så fall skulle jag gjort det själv för ett par månader sedan, säger en man som även han vill vara anonym.

Ingen vill riskera att hamna i trubbel med någon av de som sköter deras bostäder. Tidigare skötte parkförvaltningen den yttre skötseln och personalen minns att de alltid klippte häckarna hos de som ville ha det klippt.

För knappt ett år sedan tog Svensk markservice över tjänsten och arbetsledaren för Skurupskontoret Julia Håkansson berättar att det är många som ringer och klagar. Angående häckklippningen har de fått kartor av Skurupshem som berättar var de ska klippa.

Det kan vara så att det helt enkelt är bristande kommunikation mellan Skurupshem och Svensk amrservice. Men ansvarig från Skurupshem är på semester och går inte att nås.

– Men vi är inte helt omöjliga. Visst kan vi klippa lite extra, säger Julia Håkansson.

Men hon tycker att det är irriterande att folk vänder sig till tidningarna med problemen.

Annons

– Men det klart. Det är väl effektivt att göra så.

Fredrik Larsson

0411-557903

fredrik.larsson@ ystadsallehanda.se

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons