Annons

Ombyggnad på lantbruksskolan dröjer

Det är högst osäkert om det blir några pengar till ombyggnaden av Skurups lantbruksskola. Sven Rosengren (fp), ledamot av gymnasiedirektionen och ordförande i undervisningsberedningen, säger att han inte kan se någon möjlighet att få fram de medel som behövs.
Skurup • Publicerad 15 maj 2003

- Gymnasiet har redan krav på sig att spara in flera miljoner och det kommer att bli svårt som det är. Jag tror inte att gymnasieförbundet kommer att acceptera några höjda hyror för lantbruksskolan. Lantbruksskolan kom tidigare i vår med en ansökan om att få bygga om en av sina byggnader för att kunna införa ett mer flexibelt arbetssätt. Tanken var att ombyggnaden skulle ske i två etapper och från skolans sida hoppades man på att den första delen skulle stå klar redan till höstterminen. Men nu står det klart att det inte blir någon snabb ombyggnad. Kommunstyrelsen beslöt i förra veckan att ta in anbud och först när de har kommit in kan man räkna ut nya hyror till gymnasieförbundet. Om gymnasiedirektionen säger ja till de hyrorna kan kommunen sedan börja att planera för att ta in ombyggnaden i sin investeringsbudget. Ett eventuellt bygge skulle därmed tidigast kunna påbörjas nästa år. Ronny Pålsson, rektor på lantbruksskolan, är dock optimistisk inför att bygget ska kunna komma i gång tidigare. - Jag hoppas man kan börja redan till hösten. Under tiden får vi försöka göra så gott vi kan med genomförandet av de nya pedagogiska idéerna.

Karin Jansson karin.jansson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons