Annons

Poliser räddade livet på knarkpåverkad bilist

Två polismän räddade livet på 25-årig narkotikapåverkad man i lördags. Mannen, som är hemmahörande i Skurups kommun, påträffades i en personbil i diket vid väg 813. Enligt egen uppgift hade han somnat bakom ratten.
Skurup • Publicerad 25 november 2002

Fordonet var plåtskadat men inga fysiska skador konstaterades på 25-åringen i inledningsskedet. - Efter en stund började han dock att "glida bort", berättar Eva Westford-Wejnering, informationsansvarig inom Polisområde Södra Skåne. - Mannen blev medvetslös och andningen upphörde. Ansiktsfärgen övergick i blått. Mina kollegor insåg att det inte fanns tid att invänta ambulans. I stället satte de igång med hjärt- och lungräddning och lyckades få igång hjärtat. Sen transporterades 25-åringen i ilfart till Ystads lasarett. En av polismännen körde, medan den andre vidtog åtgärder för att hålla den narkotikapåverkade mannen vid liv. På Ystads lasarett kvicknade han till, för att kort därefter åter förlora medvetandet. - Patienten lades in på intensivvårdsavdelningen. Så småningom repade han sig avsevärt, säger Eva Westford-Wejnering. 25-åringen, som saknar körkort, är nu misstänkt för grov vårdslöshet, olovlig körning, drograttfylleri, narkotikainnehav samt falsk tillvitelse. Den sistnämnda brottsmisstanken uppstod när han upprepade gånger lämnade felaktigt personnummer till sjukvårdspersonalen. - Vi hittade en mindre mängd vitt pulver som ännu inte har analyserats. Därför vet jag inte vilken typ av narkotika det handlar om. Men jag är tämligen säker på att den misstänkte inte hade varit vid liv i dag utan polismännens rådiga insats, säger Eva Westford-Wejnering.

Magnus Wegerup magnus.wegerup@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons