Annons

Politiskt stöd för bättre öppettider på fritidsgården

Fritidsgården i Skurup bör ha öppet varje fredag. Att det kostar lite ytterligare är väl värda pengar.
Skurup • Publicerad 15 juni 2006

Frågan om inte gården på Ungdomens hus kan ha mer öppet kommer från ungdomarna. I ett medborgarförslag som bestod av ett stödlista med 40-talet namnunderskrifter framförs önskemål om ökade öppettider. Det handlar då inte bara om att ha någonstans att gå utan även om möjligheten att göra läxor på gården.

När förslaget härom dagen togs upp i utbildningsberedningen fann det stöd hos ledamöterna.

Annons

Kjell Ingvarsson (m), som satt ordförande på mötet, säger att alla var eniga om att föreslå bifall.

– Det kanske kostar runt 50 000 kronor till men å andra sidan är inte heller motsatsen gratis. Han syftar på skadegörelse och annat som uppkommer då ungdomar bara går runt på stan.

Kjell Ingvarsson tycker också det är värdefullt att ungdomar engagerar sig som i det här fallet med att skriva ett medborgarförslag.

Frågan om utökat öppethållande på fritidsgården går nu vidare till kommunfullmäktige för avgörande.

Ärendet var uppe för behandling redan på föregående möte. Men då togs inget beslut eftersom det saknades uppgifter om hur mycket större kostnaden blev.

Matz Jönsson

0411-55 79 01

matz.jonsson@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons