Annons

Positivt möte om Ungdomens hus

Efter mötet mellan personal, politiker och tjänstemän om bemanningen på Ungdomens hus verkar alla inblandade mindre oroliga för framtiden.
Skurup • Publicerad 9 juni 2006

Tidigare i veckan uppmärksammade YA den oro som funnits när det gäller bemanningen på Ungdomens hus i Skurup.

Oron har bottnat i det faktum att flera av tjänsterna är baserade på projektbidrag, och att de bidragsperioderna nu löpt ut. Det gäller bland annat en drogsamordnartjänst.

Annons

Men risken för neddragningar verkar minimal, trots att det inte finns formella beslut om hur bemanningen ska lösas framöver ännu.

I torsdags hölls på initiativ av utbildningsberednings ordförande Lasse Häggquist (s) ett möte mellan personalen på Ungdomens hus, kommunpolitiker från de flesta partierna, och tjänstemän. Häromdagen uttalade kommunchefen Rolf Christersson i YA att verksamheten vid Ungdomens hus är viktig och att frågan om hur det ska ske måste lösas på något sätt.

Lasse Häggquist anser att mötet blev mycket positivt.

– Det var bra att få en bild av hur man jobbar och kan jobba i framtiden. Den något osäkra situationen gäller också Vändpunkten, där man arbetar med skoltrötta ungdomar över 13 års ålder. Där kompliceras situationen av att man arbetar både med unga som hör till grundskolan, och ungdomar i gymnasieåldern. Därmed uppstår frågan om vem som ska stå för resurser från skolans sida. Efter mötet i torsdags är Vändpunktens samordnare Ove Rindstrand betydligt lugnare:

– Det känns bra när både politikerna och tjänstemän på olika nivåer, även högst upp, uttalar sig så som de gjort. Även om det inte finns formella beslut om hur det ska lösas så känns det som att det finns ett bra stöd inför fortsättningen, säger Ove Rindstrand.

Kommunalrådet Niklas Sjöberg (m) som även han var med på mötet anser att Lasse Häggquist kanske inte hade skäl för oron. Annars anser också Niklas Sjöberg att frågan om bemanningen på Ungdomens hus måste lösas på något sätt.

– Vi är nöjda med verksamheten vid Ungdomens hus. Det enda orosmomentet är att gymnasieförbundet vill ta över många av de elever kommunen nu har avtal för.

Ulrika Wangel

0416-192 14

ulrika.wangel@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons