Annons

Postboxföretag i konkurs

Företaget Lakeland AB med postboxadress i Rydsgård försattes i går i konkurs i Ystads tingsrätt. Företaget har skulder på 50 445 kronor och bedöms vara på obestånd, eftersom utmätningsbara tillgångar helt saknas.
Skurup • Publicerad 11 februari 2002

Redan år 1974 registrerades aktiebolaget, som då drev företaget KH Mentor Management i Stockholm AB. År 1998 registrerades företaget i Rydsgård. Skulder i form av bland annat obetalda skatter gjorde att Kronofogdemyndigheten började intressera sig för verksamheten. Kronofogden lyckades inte spåra den malmöbo som uppgavs vara företagets företrädare. Han och de övriga två styrelseledamöterna från Rydsgård och Vallentuna avsade sig för länge sedan sina uppdrag. Kvar finns postboxadressen i Rydsgård, men någon post har inte hämtats ut från denna på senare tid. Kronofogden konstaterar i sin utredning att företagets verksamhet är okänd, att dess uppdragsgivare är okända och att revisor saknas. Inte heller finns uppgifter om eventuella tillgångar. Utredningen visar också att Lakeland AB saknar både bank- och postgiro. I går försattes företaget i konkurs och advokat Per Guldstrand utsågs till konkursförvaltare.

Per Sjöberg per.sjoberg@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons