Annons

Praktikertjänst överväger välja Skurup före Rydsgård

Det är inte längre säkert att det blir en läkarstation i Rydsgård. Förhandlingarna angående Stängselnäts före detta lokaler har inte kunnat slutföras och nu tittar Praktikertjänst även på alternativ i Skurups tätort.
Skurup • Publicerad 9 januari 2002

- Parterna har varit mycket nära en lösning men hyresvärden har velat att Region Skåne som uppdragsgivare ska garantera verksamhet även efter de fem år som det nuvarande avtalet med Praktikertjänst gäller. Men det är omöjligt för oss att göra, säger sjukvårdsdirektör Birgitta Viklund.

Annons

strävar efter stabil lösning

Vid gårdagens möte mellan Region Skåne och Praktikertjänst diskuterades andra konkreta förslag på lokaliseringar.

Av dessa finns någon i Rydsgård och någon i Skurups tätort.

Tanken är att läkarstationen ska betjäna de boende i Rydsgård och Skivarp vilket också var orsaken till att distriktsnämnden förespråkade Rydsgård som huvudalternativ.

Enligt Birgitta Viklund står det dock i beslutet att etableringen ska göras i Skurups kommun varför det trots allt inte är omöjligt att förlägga mottagningen till tätorten.

Om det skulle bli en sådan lösning hamnar alltså både den nuvarande vårdcentralen och den del som nu läggs ut på en privat aktör i Skurup.

På förslag av kommunen diskuterades i somras att låta läkarstationen ta Rydsgårdshus i anspråk. Men efter en kort men livlig debatt i frågan så stoppades det då stiftelsen för Rydsgårdshus motsade sig en sådan lösning.

Birgitta Viklund säger att Region Skåne kommit överens med Praktikertjänst om att de till distriktsnämndens presidiemöte i nästa vecka ska ha klart för sig var en etablering kommer att ske.

- Jag utesluter inte att det trots allt kan bli i Stängselnäts lokaler. Men främst vill vi att det blir en stabil lösning.

Inriktningen är fortfarande att verksamheten ska komma i gång den 1 mars.

Annons

Men Birgitta Viklund är medveten om att det kan bli ett senare datum.

I så fall krävs dock ett nytt beslut i distriktsnämnden vars nästa möte är den 31 januari.

Peter Hellemark peter.hellemark@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons