Annons

Rosengren enigt vald kf-ordförande

Skurup • Publicerad 7 november 2006

Skurups nya kommunfullmäktige samlades i går kväll för första gången. 40 av de 41 platserna var besatta. Sverigedemokraten Bo Lindwall var frånvarande, och partiet har ingen ersättare att sätta in vid frånvaro. Partiet hade därmed enbart två representanter på plats.

Mötet inleddes av ålderspresidenten Erika Persson (kd), som dock snart lämnade över klubban tillSven Rosengren (fp). Han valdes enhälligt till fullmäktiges ordförande för de kommande fyra åren.

Annons

– En oerhört stor ära, sa Rosengren när han tog över klubban.Han hoppades på debattglädje i fullmäktige och på "samma goda ton vi har haft den senaste månaderna."

Till 1 vice ordförande i fullmäktige valdes Arne Ohlsson (c) och till 2 vice Sylve Qvillberg (s).

Vid mötet utsågs också den valberedning, som ska lämna förslag till vilka ledamöter som ska besätta alla förtroendeposter de kommande fyra åren. Alla fullmäktigepartier representeras nu i valberedningen, som leds av Bertil Nordström (m). Sverigedemokraterna och vänstern fick dock nöja sig med ersättarplatser.

Britt Risberg

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons