Annons

Coronasmitta i familj med barn på förskola

Det nya coronaviruset – Covid 19 – är konstaterat i en familj med barn på Blåklintens förskola i Skivarp. Dock har barnet testats negativt för viruset och har heller inte vistats på förskolan under tiden som man har haft misstankar om att smitta förekommit.
Skivarp • Publicerad 9 mars 2020 • Uppdaterad 10 mars 2020

Under måndagskvällen cirkulerade ett rykte på sociala medier om att det skulle förekomma coronasmitta på både Prästamosseskolan och en förskola i Skivarp. Förskolan skulle enligt ryktena också vara stängd på grund av smittan.

Enligt kommunens skolchef Anders Grundberg rör det sig dock om ogrundade rykten.

Annons

– Nej, ryktena stämmer inte, säger han i en kommentar till YA under kvällen.

Däremot har en vårdnadshavare till ett barn på förskolan Blåklinten testats positiv fört viruset men barnet själv är dock inte smittat. Men på uppmaning av Smittskydd Skåne hålls hela familjen i karantän.

Enligt Anders Grundberg stämmer det att man sedan i fredags eftermiddag har haft kännedom om att ett barn på Blåklintens förskola i Skivarp hade smittan i familjen. Barnet har inte varit på förskolan under den tiden man misstänkt att smittan funnits i familjen.

– Under lördagsförmiddagen gick information ut till alla berörda vårdnadshavare (med barn på den aktuella förskolan, reds anm), och under måndagen har det gått ut ett informationsmeddelande med information om coronasmitta som senast under tisdagen kommer att skickas ut till samtliga vårdnadshavare med barn i kommunens verksamheter.

Anders Grundberg förklarar att man i kommunen arbetar utifrån de riktlinjer som finns från folkhälsomyndigheten och smittskyddsenheten samt andra berörda instanser.

– Vi följer de instruktioner vi får och varje fall som vi får kännedom om behandlas individuellt med stöd från övriga instanser.

Eva SonessonSkicka e-post
Niklas Steuernagel
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons