Annons

S och m anser hyresgaranti vara olaglig

Olagligt. Med det korta svaret motsätter sig både socialdemokraterna och moderaterna centerns förslag att kommunen borde lämna en hyresgaranti för att underlätta Praktikertjänsts etablering av en läkarstation i Rydsgård.
Skurup • Publicerad 29 januari 2002

- Det ligger utanför kommunens område. Jag tror att en garanti från kommunen i det här fallet kan ses som att vi gynnar en enskild part och det är inte tillåtet, säger moderaternas Niklas Sjöberg. Centern föreslog i helgen att kommunen borde gå in och garantera den hyrestid som fastighetsägaren Kjell Adolfsson kräver för att lokalerna där Stängselnät en gång hade kontor ska kunna bli läkarstation. Enligt den upphandling som Region Skåne gjort så är Praktikertjänst bara garanterade att få driva läkarmottagningen i fem år. Kjell Adolfsson har velat ha garantier för en längre period. Detta med tanke på de investeringar som måste göras för att huset ska bli i brukbart skick. Kommunstyrelsens ordförande Torbjörn Thorsson (s) tror inte heller att centerns förslag ryms inom lagen. - Kommunen är inte involverad i affären mellan Praktikertjänst och Kjell Adolfsson. Det är inte kommunens fastighet, inte kommunen som ska driva verksamheten och inte heller har vi beställt tjänsten från Praktikertjänst. Torbjörn Thorsson anser att det i så fall är Region Skåne som får lämna sådana garantier eftersom det är deras ansvar att den planerade vården finns. tillfällig verksamhet Något Torbjörn Thorsson också tror att representanterna för Region Skåne och Ystad-Österlens sjukvårdsdistrikt är införstådda med. Sedan kommunens möte med de övriga parterna i förra veckan har man bestämt sig för var det går bra att Praktikertjänst tillfälligt startar verksamhet med en läkare den 1 mars. Torbjörn Thorsson vill inte säga vilken lokal som är föreslagen och något svar från företaget hade kommunen inte heller fått i går förmiddag.

Peter Hellemark peter.hellemark@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons