Annons

Säkrare hållplatser när Sockenvägen byggs om

Åtminstone en liten seger. Så betecknar Lars-Olof Olsson Skånetrafikens besked att de planerar flytta eller göra om tre av fyra busshållplatser i Abbekås.
Skurup • Publicerad 11 november 2008
Lars-Olof Olsson vid den hållplats på Sockenvägen där körbanan kan smalnas av så att ingen bil kan passera när bussen står vid hållplatsen. BILD: SPRISSE NILSSON
Lars-Olof Olsson vid den hållplats på Sockenvägen där körbanan kan smalnas av så att ingen bil kan passera när bussen står vid hållplatsen. BILD: SPRISSE NILSSONFoto: 

Lars-Olof Olsson, som bland annat är vägombud för Motormännen, har kritiserat säkerheten runt hållplatserna på Kustvägen. Främst för att de ligger alldeles för nära korsningen med Sockenvägen.

Nu svarar Skånetrafiken att de planerar att flytta hållplatsen för dem som åker österut. Den ska i stället ligga efter korsningen.

Annons

- De valde att flytta den rätta hållplatsen så jag ser det som en liten seger, säger Lars-Olof Olsson.

Egentligen tycker han att även den på andra hållet, västerut, borde flyttas längre från korsningen.

Men åt den placeringen kommer heller inte Skånetrafiken att göra något. Däremot ska den handikappanpassas. Väderskydd kan också vara på gång. Störst förändring är på förslag när det gäller hållplatserna på Sockenvägen. Det gäller då bussen mot Skivarp.

Skånetrafiken vill där skapa en så kallad timglashållplats. Det innebär att vägen smalnas av vid hållplatserna så att inga andra fordon kan passera under tiden bussen står still.

Förslaget är till för att öka säkerheten bland annat mot bakgrund av att det är många barn som åker med bussen.

Lars-Olof Olsson tycker det är positivt att Skånetrafiken vill göra förändringar.

- Där står inte bussarna stilla så länge så jag tror inte det blir några problem. Men vi får naturligtvis hålla ögonen på att det inte blir kö ner till korsningen med kustvägen. Han tycker att det känns som om han nådde fram med sitt budskap den här gången. I motsats till det svar han fick från Vägverket.

- Skånetrafiken har försökt anstränga sig för att hitta vettiga lösningar. Även om det inte når upp till den önskade nivån blir det betydligt bättre än i dag.

Än så länge handlar det om ett förslag från Skånetrafiken men Lars-Olof Olsson ska nu kontakta dem för att höra när det kan bli aktuellt att genomföra förändringarna.

Matz Jönsson matz.jonsson@allehandasyd.se
Matz Jönsson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons