Annons

Satsar fortfarande minst på kultur

Skurup är fortfarande den kommun i länet som räknat i kronor satsar minst på kulturen. Det visar SCB:s och Svenska kommunförbundets statistik för 2001.
Skurup • Publicerad 23 juli 2002

Skurups kostnad per invånare var 520 kronor vilket kan jämföras med snittet på 840 kronor. Även inom området fritid hamnar Skurup på en av de sista placeringarna. Där är det enbart Svalöv och Eslöv som satsar ännu mindre. Skurups kommun har i statistiken för 2001 kostnader per invånare med 642 kronor. I Skåne satsade snittkommunen 959 kronor på fritid. Situationen är i stort densamma som fjorårets siffror skvallrade om. Även då var Skurup den av de skånska kommunerna som var snålast med att lägga pengar på kultur. Inom området förskoleverksamhet och skolbarnomsorg satsade emellertid Skurup mer än den genomsnittliga kommunen i länet. 4 841 kronor per invånare jämfört med 4 283 kronor.

Matz Jönsson matz.jonsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons