Annons

Sista minglet på Macklean

Blomsterprydda gick eleverna mot en sista samling på Mackleanskolan. När de börjar i höst är det Ystad som gäller för de flesta.
Skurup • Publicerad 16 juni 2006
Några av niorna avslutade terminen med lunch och utdelning av betyg utomhus. Att det var lite extra festligt för de elever som slutade nian märktes på klädvalet. Simon Ekberg njöt bland blommor och ballonger. BILD: BASS NILSSON
Några av niorna avslutade terminen med lunch och utdelning av betyg utomhus. Att det var lite extra festligt för de elever som slutade nian märktes på klädvalet. Simon Ekberg njöt bland blommor och ballonger. BILD: BASS NILSSONFoto: 

Att sluta nian i Skurup är att få en försmak av studenten. Blomsterbehängda halsar, kramkalas och en och annan lövprydd bil.

I dag var det som vanligt avslutning i Skurupshallen och utanför väntade föräldrar och anhöriga troget.

Annons

Efter underhållning, tal och utdelning av stipendier kom så eleverna ut i solskenet.

Niorna samlades sedan klassvis för en bit mat och utdelning av betyg.

Enhet 5-6 hade ordnat med ett litet partytält på gräset utanför hallen där eleverna serverades cider och baguette.

– Nu var det gott med något att äta, konstaterar Simon Ekberg efter den drygt en och en halv timme långa avslutningsceremonin. För dagen var han rejält uppklädd. En svart fluga framhävde att det var något mer än en vanlig skoldag.

– Jag har varit uppklädd även när jag slutade sjuan och åttan. Fast inte som i dag.

Många av niorna var säkert en aning trötta efter balen i torsdags kväll.

Men nu har de ett helt sommarlov att ta igen sig på.

Matz Jönsson

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons