Annons

Sjöberg troligvis kommunalråd

Vid gårdagens möte i valberedning blev det klart att Niklas Sjöberg (m) föreslås bli nästa kommunalråd i kommunen. Gertrud Ekman (s) nomineras till posten som oppositionsråd.
Skurup • Publicerad 20 november 2002
Niklas Sjöberg (m) föreslås bli nästa kommunalråd i kommunen. Bild: Matz Jönsson
Niklas Sjöberg (m) föreslås bli nästa kommunalråd i kommunen. Bild: Matz JönssonFoto: 

Helt klart med de nya kommunalråden blir det dock inte förrän vid fullmäktiges möte på måndag den 25 november. Niklas Sjöberg är 38 år gammal och kamrer på tekniska förvaltningen i kommunen. Han har varit medlem i moderaterna sedan tonåren men inte tidigare haft en sådan framträdande roll i politiken. Redan innan valet deklarerade han att han ställer upp som kommunalråd vid en borgerlig valseger. Efter valet har dock ingen i den borgerliga fyrklövern velat uttala sig om posten som kommunalråd. Gertrud Ekman har den senaste mandatperioden varit ordförande i kommunfullmäktige och även i socialnämnden. Hon förväntas nu bli oppositionsråd och även ordförande i beredningen för tillväxt och utveckling som enligt den nya organisationen ska tillfalla oppositionen. Vid valberednings möte togs också kandidater fram till övrig beredningar och nämnder. Som ordförande i utbildningsberedningen förslår man Sven Rosengren (fp) och Gerd Ohlsson (c) nomineras till ordförande i vård- och omsorgsberedningen. Nuvarande oppositionsråd Kent Olsson (m) kommer om valberedningens förslag går igenom att forsätta med politiken. Han väntas bli ordförande i förtroendenämnden som ska hantera klagomål från kommuninvånarna. Ronny Friborg (fp) väntas leda myndighetsnämnden för miljö och bygg. Som ordförande till myndighetsnämnden för skola och socialtjänst förelås Ann-Marie Sjöberg (m). Niklas Sjöberg vill ännu inte kommentera valet av honom till kommunalråd eftersom inget är definitivt förrän nästa vecka. Han säger dock att han är nöjd med valberedningens arbete och att han tycker att man funnit kompetenta personer till de olika förtroendeposterna.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons